Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...
Toto je výborné jedlo na každý deň. Príprava je veľmi jednoduchá, nevyžaduje si hodiny trávené v kuchyni. Tieto morčacie rolky sa dajú pripraviť s rôznymi prílohami. Okrem tejto zeleninovej omáčky ratatouille som si k nim obľúbila zeleninové pyré z pečenej tekvice hokkaido alebo z batátu. Kombinácia hydiny a rôznych zeleninových príloh je vhodná aj pri redukcii a udržiavaní hmotnosti, jedna porcia má iba 276 kcal.
Ingrediencie
Morčacie mäso pomelieme aj s cibuľou, pridáme bylinky, nasekanú petržlenovú vňať soľ a premiešame. Rukami vypracujeme rolky, ktoré poukladáme na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a na plechu pečieme v rúre na 180 C do zlata.
Suroviny na omáčku spolu podusíme do mäkka s bobkovým listom a soľou. Bobkový list vyberieme a zeleninu vymixujeme na hustú omáčku, ktorú podávame spolu s rolkami. Podávame s plátkom ražného chleba. Môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Slovo burger v každom evokuje niečo nezdravé a zakázané. Aj takúto pochúťku si môžeme dopriať bez výčitky, keď si ju však sami pripravíme a použijete tie správne suroviny. Toto je môj obľúbený recept...