Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip.
Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete pridať sezónne ovocie ako slivky, marhule, rebaroboru, prípadne iné. Chutí trochu ako štrudľa, ale je mokrejší, šťavnatejší. Vyskúšajte. Podávať ho môžete napríklad aj ako víkendové raňajky s kávičkou.
Ak máte alergiu alebo intoleranciu na niektorú zo zložiek, môžete ho ľahko prispôsobiť a suroviny zameniť prípadne vymeniť ako je poznačené v zozname surovín.
Ingrediencie
Zmiešame všetky suroviny na mrveničku, pridáme roztopené maslo. Masu rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej pridáme vajíčko a mlieko, zmiešame a vylejeme do koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie. Ovocie na plnku pokrájame, pridáme škoricu a vanilku, podusíme aby sa vyparila voda a vznikla hustá masa. Ovocie necháme vychladnúť. Podľa potreby a kyslosti ovocia pridáme med. Plnku rozmiestnime na cesto a posypeme druhou časťou mrveničky. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 C 45 minút do zlata.
Podobné recepty
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...