Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete...
Ďalší môj obľúbený variant letného koláča. Ostali mi marhule a tak som z nich urobila takúto pochúťku.
Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip.Ak hľadáte niečo rýchle, svieže, šťavnaté na víkendový stôl, toto môže byť výborný tip. Tento koláč môžete vyrobiť z rôznych tipov ovocia. Ako základ sú výborné jablká alebo hrušky. K nim môžete pridať sezónne ovocie ako slivky, marhule, rebaroboru, prípadne iné. Chutí trochu ako štrudľa, ale je mokrejší, šťavnatejší. Vyskúšajte. Podávať ho môžete napríklad aj ako víkendové raňajky s kávičkou.
Ak máte alergiu alebo intoleranciu na niektorú zo zložiek, môžete ho ľahko prispôsobiť a suroviny zameniť prípadne vymeniť ako je poznačené v zozname surovín.
Ingrediencie
Zmiešame všetky suroviny na mrveničku, pridáme roztopené maslo. Masu rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej pridáme vajíčko a mlieko, zmiešame a vylejeme do koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie. Marhule na plnku pokrájame, pridáme škoricu a vanilku, podusíme aby sa vyparila voda a vznikla hustá masa. Ovocie necháme vychladnúť. Podľa potreby a kyslosti ovocia pridáme med. Plnku rozmiestnime na cesto a posypeme druhou časťou mrveničky. Pečieme vo vyhratej rúre na 180 C 45 minút do zlata.
Podobné recepty
Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...