
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...
Nátierka sa veľmi dobre hodí na raňajky. Ja ju však jedávam aj na večeru, dám si k nej plátok chleba a čerstvú zeleninku. V nátierkách veľmi rada využijem rôzne druhy strukovín so zeleninou a obohatím si tak každodenný jedálniček.
Červená šošovica je zo strukovín najrýchlejšie uvarená.
Má výsoký obsah rastlinných bielkovín a obsahuje široké spektrum minerálov. Nájdeme v nej železo, fosfor, selén, draslík, horčík, vápnik aj zinok.
Vysoký obsah vlákniny pomáha k pomalému uvoľňovaniu cukru a tak je veľmi dobrou surovinou aj pri chudnutí.
Červenú šošovicu uvaríme s cibuľou a bobkovým listom. Bobkový list vyberieme, zvyšok necháme dobre vychladnúť. Vymixujeme s maslom, dochutíme soľou a čiernym korením. Nátierku podávame posypanú čerstvou nasekanou pažítkou.
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...
Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená...