Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...
Nátierka sa veľmi dobre hodí na raňajky. Ja ju však jedávam aj na večeru, dám si k nej plátok chleba a čerstvú zeleninku. V nátierkách veľmi rada využijem rôzne druhy strukovín so zeleninou a obohatím si tak každodenný jedálniček.
Červená šošovica je zo strukovín najrýchlejšie uvarená.
Má výsoký obsah rastlinných bielkovín a obsahuje široké spektrum minerálov. Nájdeme v nej železo, fosfor, selén, draslík, horčík, vápnik aj zinok.
Vysoký obsah vlákniny pomáha k pomalému uvoľňovaniu cukru a tak je veľmi dobrou surovinou aj pri chudnutí.
Ingrediencie
Červenú šošovicu uvaríme s cibuľou a bobkovým listom. Bobkový list vyberieme, zvyšok necháme dobre vychladnúť. Vymixujeme s maslom, dochutíme soľou a čiernym korením. Nátierku podávame posypanú čerstvou nasekanou pažítkou.
Podobné recepty
Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená...