Červená šošovica je ďalšia výborná surovina, ktorá dopomôže k štíhlym krivkám. Neobsahuje skoro žiadny tuk, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje železo, zinok, vápnik a fosfor. Je výbornou alternatívou...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.
Ingrediencie
Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.
Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.
Podobné recepty
Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...
Nemáte čas na prípravu raňajok? A preto ich častokrát vynecháte a bežíte do práce? Toto je môj tip na výživné rýchle raňajky. Výhodou je, že ich môžete zjesť aj v aute alebo v práci. Polámem ich...
Aj tradičné linecké koláčiky sa dajú upiecť zdravšie. Klasickú bielu múku som vymenila za ražnú a mandľovú. Biely cukor, ktorý sa do bežných koláčikov dáva v množstve 100g som vymenila za 40g...