V lete nám častokrát polievky nejdú príliž na chuť a radšej vyhľadávame studené jedlá a nápoje. Je to škoda, pretože aj v polievke môžeme nájsť potrebné ovieženie počas horúcich dní. Studené nápoje...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.
Ingrediencie
Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.
Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.
Podobné recepty
Na vianočnom stole predsa nesmú chýbať tradičné vanilkové rožky. Prečo ich však nepripraviť trochu inak a tak si na nich pochutnávať bez výčitky a strachu, že budeme po Vianociach o niečo ťažší. Aj v...
Dnes si síce zamaškrtíme, ale v zdravšej verzii. Špaldová múka je vďaka svojej jemnej aróme, obsahu bielkovín a minerálov superhviezdou v kuchyni. V kombinácii s mletou vanilkou získanou z celých...
Podľa mojich receptov hneď viete, že milujem guličky v rôznych podobách. Z jednoduchých surovín tak vykúzlime zaujímavé jedlo, ktoré chutí naozaj každému. Jedlo je o emóciách. Keď chrumká, voní a...