Nátierka z čiernej šošovice

Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.

10 min.
20 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
čierna šošovica
1 ks
cesnak
1/4 ČL
rasca celá
1/4 ČL
soľ
1/4 ČL
chilli
1/4 ČL
mleté čierne korenie
2 ČL
paradajkový pretlak

Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.

Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.

Podobné recepty

Fašírky z červenej šošovice

Červená šošovica je ďalšia výborná surovina, ktorá dopomôže k štíhlym krivkám. Neobsahuje skoro žiadny tuk, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje železo, zinok, vápnik a fosfor. Je výbornou alternatívou...

Kváskové ovsené lievance

Chcete využiť zbytok kvásku pri jeho výrobe a pripraviť si ovsené lievance? Samozrejme môžete ich vyrobiť aj zo zrelého kvásku. Je ich z tohto receptu celkom dosť a tak sa pripravte, že bude pre celú...

Ovsené sušienky bez múky a cukru

Nemáte čas na prípravu raňajok? A preto ich častokrát vynecháte a bežíte do práce? Toto je môj tip na výživné rýchle raňajky. Výhodou je, že ich môžete zjesť aj v aute alebo v práci. Polámem ich...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...