Máte radi čokoládu? Aj chrumkavé čokoládové keksíky môžu patriť do zdravého jedálnička, ak sa pohráme zo surovinami. Ja som tieto cookies vyrobila z hnedej fazule. V chuti fazuľu vôbec necítiť...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.
Ingrediencie
Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.
Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.
Podobné recepty
Možno výborný tip na víkend pre celú rodinku. Teľacie mäso obsahuje 3 x viac železa ako biele druhy mäsa. Z červených druhov mäsa má najnižší obsah tuku, je ľahko stráviteľné, preto je výborným jedlom...
Jedlo má byť sýte, ale nie veľké. Každá porcia zohľadňuje veľkosť žalúdka. Po jedle tak nie sme zrelí na spánok, ale máme energiu na prácu a aktívny život. Ja som si veľmi obľúbila polievky, v ktorých...
Keď potrebujete zasýtiť celú rodinu včetne muža, detí, aby im s istotou chutilo a navyše chcete niečo zdravé a vyvážené, toto je výborný variant. Hovädzie mäso patrí z pohľadu bielkovín medzi...