
Jedinečná kombinácia chutí na zdravý obed či večeru (bez lepku, laktózy, kazeínu) Ak hľadáš originálne a zdravé jedlo, toto cviklové burrito s trhaným mäsom a mangovým dipom ťa dostane! Sladkastá...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.
Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.
Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.
Jedinečná kombinácia chutí na zdravý obed či večeru (bez lepku, laktózy, kazeínu) Ak hľadáš originálne a zdravé jedlo, toto cviklové burrito s trhaným mäsom a mangovým dipom ťa dostane! Sladkastá...
Mojimi obľúbenými raňajkami sú obilninové kaše. Výhodou je, že ich príprava je rýchla, jednoduchá a dajú sa variovať na rôzne spôsoby. Ak chcete ušetriť ráno čas, môžete si kašu pripraviť večer a ráno...
Ak sa celoročne snažíme stravovať zdravo, jeme ľahšie jedlá, vyhýbame sa sladkostiam, alkohol pijeme iba príležitostne, môžu byť pre náš žalúdok a trávenie tradičné vianočné jedlá doslova pohromou. Ak...
Cícer je úžasná surovina, z ktorej sa dá pripraviť množstvo chutných a zdravých jedál. Má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, z minerálov obsahuje železo, zinok a horčík. Výborne zasýti a popritom...