Ak si nestihnete pripraviť doma obed alebo máte na jeho prípravu naozaj 5 minút čas, nezúfajte! Aj v takomto prípade nemusíte zjesť všetko, čo vám príde pod ruku alebo na vás žmurkne v hypermarkete...
Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam do šalátov alebo z nej pripravujem takúto nátierku.
Ingrediencie
Šošovicu umyjeme a namočíme na 5 – 30 min. Šošovicu uvaríme so soľou a bobkovým listom. Varíme 20 min. Uvarenú šošovicu zlejeme a ochutíme cesnakom, rascou, korením, chili a paradajkovým pretlakom. Všetko vymixujeme tyčovým mixérom a podávame.
Podávame so zeleninou a s ražným chlebíkom alebo knäckebrotom.
Podobné recepty
Ak chcete pripraviť niečo naozaj jednoduché, rýchle k víkendovej kávičke, vyskúšajte upiecť tieto jednoduché orechové koláčiky. Na ich výrobu potrebujeme iba 3 suroviny: ľubovoľné orechy, vaječné...
Vždy sa nám zíde niečo malé na mlsanie, či už pre dospelých alebo deti. Základom týchto cookies sú orechy a ovsené vločky, sladené sú banánom a hrozienkami. Na ozdobu som použila slnečnicové semienka...
Keď chcem pripraviť rýchly a chutný obed pre seba a syna, restované morčacie mäso je výborný tip. Opečiem ho na vyššej teplote v teflonovej panvici s troškou oleja, soľou a s provensálskymi bylinkami...