Vajíčka patria k bielkovanám s navyššom biologickou hodnotou, preto jednoznačne patria k zdravému vyváženému stravovaniu. Naše telo ich dokáže využiť na 100%. Obsahujú všetkých 8 esenciálnych...
Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku pomenila, vyhodila som múku a smotanu. Viac som sa zamerala na surovinu, ktorú dochucujem bylinkami, koreninami a citrónovou šťavou. Keď časť omáčky vymixujem a primiešam k dusenej zelenine, dosiahnem jemnú omáčkovú konzistenciu.
Ingrediencie
Fazuľové lusky podusíme na vode s 1 PL oleja a soľou. Dusíme cca 15 min pokiaľ nezmäknú. Primiešame kôpor a citrón (prípadne umeocot). Časť luskom vymixujeme na hladký krém a primiešame k celým luskom. Vajíčka uvaríme na tvrdo alebo ako volské oko a podávame.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Môj tip na rýchle, zdravé a jednoduché raňajky. O vaječnom žĺtku sa veľa hovorí v súvislosti s cholesterolom. Pri rozumnej kombinácii, čo je maximálne 8 vajec týždenne sa ho však nemusíme báť. Vaječný...