Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku...
Vajíčka patria k bielkovanám s navyššom biologickou hodnotou, preto jednoznačne patria k zdravému vyváženému stravovaniu. Naše telo ich dokáže využiť na 100%. Obsahujú všetkých 8 esenciálnych aminokyselín.
Avšak nezabudnite na hlavné pravidlo a nekombinujte ich s inou bielkovinou na tanieri.
15 min.
10 min.
1 porcia
Ingrediencie
130 g
fazuľové lusky
2 ks
vajíčko
1 PL
olivový olej
1 ČL
bio horčica (prípadne dijonska)
soľ
Fazuľové lusky naparíme alebo podusíme na troche vody 10 min. Vajíčka uvaríme na tvrdo. V miske rozmiešame olivový olej, horčicu a soľ. Omáčkou polejeme lusky a podávame s uvareným vajíčkom. Ako prílohu použijeme ražné hrianky.
Podobné recepty
Ak sa chcete stravovať vyvážene, nezabúdajte na strukoviny. Strukoviny sú významným zdrojom rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, zinku, horčíka a železa. Ak sa...