Fazuľové lusky s horčicovou omáčkou a vajíčkom

Vajíčka patria k bielkovanám s navyššom biologickou hodnotou, preto jednoznačne patria k zdravému vyváženému stravovaniu. Naše telo ich dokáže využiť na 100%. Obsahujú všetkých 8 esenciálnych aminokyselín. 

Avšak nezabudnite na hlavné pravidlo a nekombinujte ich s inou bielkovinou na tanieri.

15 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

130 g
fazuľové lusky
2 ks
vajíčko
1 PL
olivový olej
1 ČL
bio horčica (prípadne dijonska)
soľ

Fazuľové lusky naparíme alebo podusíme na troche vody 10 min. Vajíčka uvaríme na tvrdo. V miske rozmiešame olivový olej, horčicu a soľ. Omáčkou polejeme lusky a podávame s uvareným vajíčkom. Ako prílohu použijeme ražné hrianky.

Podobné recepty

Omáčka z fazuľových luskou bez múky

Omáčky sú vďačné jedlo našim starých mám veľmi jednoduché na prípravu. Pre mňa sú zeleninové omáčky výborným letným jedlom a zase strukovinové varím viac v zimnom období. Klasické recepty som trošku...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...