V dnešnej dobe je citlivosť na lepok bežnou a veľmi rozšírenou diagnózou. Ak máme takýto problém, ja som zástancom prirodzene bezlepkovej stravy, teda konzumácie potravín, kde sa lepok nenachádza v...
Vlašské orechy, keď sa opečú, dostanú zaujímavú chuť, ktorú som využila v ďalšom variante bezlepkovej granole. Okrem orechov som použila ovsené vločky bez obsahu lepku, včelí med a kokosový olej.
ja si granolu vždy pripravím vo väčšom množstve, pretože dlho vydrží a mám tak vždy super raňajky v zálohe. V zimnom období ju zalejem teplým rastlinným mliekom a v letnom studeným prípadne ju kombinujem s jogurtom.
Ingrediencie
Všetky suroviny dobre spolu premiešame, môžme rovno na plech, aby sa prepojili. Kokosový olej používame roztopený. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 C 20-25 minút do zlata. Premiešame počas pečenia prvý krát po 10 minútach a potom každých 5 minút. Granola je hotová, keď je chytí zlatú opečenú farbu.
Podobné recepty
Nestíhate si každé ráno pripravovať zdravé a vyvážené raňajky? Skúste tento môj tip a predpripravte sa cez víkend. Moje obľúbené rýchle raňajky v pracovnom dni, pretože granolu mám vždy pripravenú...