Prečo zaradiť do stravy hubu shitake? Huba shiitake je pôvodom z Japonska. V japonskom liečiteľstve sa používa už viac ako 2000 rokov. Jednou z látok, ktorú huba obsahuje je lentinan. Je to glukan...
Nestíhate si každé ráno pripravovať zdravé a vyvážené raňajky? Skúste tento môj tip a predpripravte sa cez víkend.
Moje obľúbené rýchle raňajky v pracovnom dni, pretože granolu mám vždy pripravenú, dip si uvarím na pár dní a odložím do chladničky.
Aj ja ráno bojujem s časom a potrebujem byť šup šup najedená.
Tieto raňajky sú prirodzene bez lepku a laktózy.
Ingrediencie
Recept na slivkový dip:
Dip z čerstvých sliviek je úžasný, výborne ochutí jogurt alebo kašu. Slivky očistíme, vyberieme kôstky, dusíme 5-8 min a potom ponorným mixérom urobíme hustú kašu. Necháme vychladnúť, ochutíme škoricou a odložíme do chladničky. Takto nám dip vydrží celý týždeň.
Príprava bezlepkovej granole:
Suroviny zmiešame, rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca 20 min. do zlata. Počas pečenia každých 5 minút treba granolu dobre premiešať, aby nám zvrchu neprihorela.
V kroku očista tela vynechajte kokosový olej a agávový sirup.
V kroku redukcia hmotnosti vynechajte agávový sirup.
Podobné recepty
Jahody obsahujú 90% vody a majú vysoký obsah vlákniny. Pomáhajú odplavovať z tela škodlivé látky a čistiť črevá, preto sú výborné pri očiste a detoxe. Jahody taktiež podporujú zdravé fungovanie...
Mak a makové dobroty sa mi spájajú so zimným obdobím. Mak obsahuje 12 x viac vápnika ako mlieko. Je zásadotvorný a to pomáha lepšiemu vstrebávaniu a využitiu vápnika. Mak ďalej obsahuje vitamín C...
Ak chcete pripraviť niečo naozaj jednoduché, rýchle k víkendovej kávičke, vyskúšajte upiecť tieto jednoduché orechové koláčiky. Na ich výrobu potrebujeme iba 3 suroviny: ľubovoľné orechy, vaječné...