Vždy je dobre mať v zálohe zdravú mlsku, ktorá poteší naše chuťové poháriky a neublíži našej postave. Tieto muffiny robievam na víkend. Ja si dám 2 ks na raňajky a ostatné dojedia deti. Nie je v nich...
Ja každý deň vymýšľam recepty a samozrejme mám svoje najobľúbenejšie, ktoré si robím najčastejšie a sú najobľúbenejšie aj u mojich klientov.
Jedným z takých receptov sú určite tieto muffinky.
Robievam ich pravidelne ako raňajky, snack pre deti alebo dezert po jedle.
Vyskúšajte a uvidíte, či si ich tiež obľúbite ako ja.
Ingrediencie
Banány rozmačkáme vidličkou na kašu. V miske zmiešame mleté orechy, ovsené vločky, banány, olej, mlieko, prášok do pečiva, škoricu. Ak chceme sladšie muffinky, pridáme 50 g trstinového alebo kokosového cukru. Keď chceme osladiť iba polovicu muffinov, masu si rozdelíme na 2 časti a použijeme adekvátne množstvo sladidla. Všetko dobre premiešame. Má vzniknúť kašovitá hmota (ako raňajková kaša), preto môžme mlieko pridať podľa potreby. Naplníme do muffinových formičiek (ja používam silikónové, lebo držia krásny tvar), ozdobíme orechami a pečieme približne 40 minút do zlata (180 C).
Podobné recepty
Teraz pridávam pár receptov bez lepku, pretože veľmi veľa mojich klientov a známych je citlivých na lepok. Pýtajú sa ma, čo variť a ako si pripraviť jedlá z alternatívnych surovín, aby chutili a...