Medvedie labky u nás na Vianoce nesmú chýbať. Do klasických labiek ide 200g bielej múky, 100g bieleho cukru a 150g stuženého tuku. A keď k tomu prirátam ďalšie prehrešky, ktoré nás cez sviatky neminú...
Tak toto je určite môj najobľúbenejší vianočný koláčik. Ja totiž milujem vôňu a chuť vlašských orechov, ktorá mi evokuje Vianoce a dotvára sviatočnú atmosféru. Opäť som sa pohrala s tradičným receptom s cieľom urobiť zdravší variant, ktorý si môžem dať kľudne aj každý deň bez pocitu viny. Hladkú múku som vyhodila úplne a použila som iba pomleté vlašské orechy. Biely práškový cukor som vymenila za trstinový a množstvo som znížila na minimum. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok výborný:)
Ingrediencie
Vaječné bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Pridáme trstinový cukor, škoricu a vymixujeme na hladký krém. Do krému primiešame pomleté vlašské orechy, a z masy rukami vypracujeme lepkavé cesto. Pripravíme si formičky. Ak máte kovové, vymažte ich maslom. Ja odporúčam silikónové formy, tie nemusím vymazať. Majú rôzne tvary, výborne sa s nimi pracuje, nelepia a ľahko sa vyklopia. Formičky naplníme po okraj. Pečieme v rúre vyhriatej na 180C 12-15 min.. Koláčiky sú hotové, keď je vrch jemne opečený. Necháme vychladnúť a vyklopíme s formy.
Ak chcete darovať zdravie svojim blízkym pod stromček, pozrite si ponuku mojich darčekových poukazov na https://www.medibalance.sk/darcekove-poukazy
Podobné recepty
Na vianočnom stole predsa nesmú chýbať tradičné vanilkové rožky. Prečo ich však nepripraviť trochu inak a tak si na nich pochutnávať bez výčitky a strachu, že budeme po Vianociach o niečo ťažší. Aj v...