Pasta z hlivy a vlašských orechov (vegan)

Hliva ustricová patrí právom k najzdravším a najvýživnejším hubám. V jedálničku ju pre vysoký obsah bielkovín môžeme zaradiť medzi proteíny a použiť ju ako rastlinnú bielkovinu. Hliva je výborná na posilnenie imunity, má detoxikačné účinky a pomáha na zníženie krvného tlaku a cholesterolu. Vlašské orechy sa pýšia bohatým obsahom minerálov, vitamínov a stopových prvkov, ktoré potrebujeme pre naše zdravie a krásu. Ak teda chceme nášmu telu dopriať zdravé, chutné a kreatívne jedlo, kombinácia hlivy a vlašských orechov je ideálna voľba.

10 min.
20 min.
3 - 4 porcie

Ingrediencie

250 g
hliva ustricová
100 g
vlašské orechy
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
2 PL
olej (ghee maslo)
Soľ, čierne korenie
čerstvé chilli na ozdobu

Vlašské orechy jemne opečieme na panvici (bez oleja). Môžeme ich opiecť aj vo vyhriatej rúre na 150 C na papieri na pečenie 10 min. Cibuľu a hlivu pokrájame na kúsky a opečieme spolu do zlata na oleji. Keď hliva a orechy vychladnú, vymixujeme všetko spolu na hladkú pastu. Ja používam ponorný mixér. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Ak máme radi pikantné, podávame ozdobené s čerstvým chilli.

Podobné recepty

Vegánska paštéta zo šošovice

Keď hľadáte variant zdravej, chutnej a veľmi jednoduchej nátierky, vyskúšajte môj tip z hnedej šošovice. Hnedá šošovica je zo strukovín najbohatšia na obsah bielkovín, obsahuje viac vápnika ako...

Hubový tatarák

Jeseň prináša do našej kuchyne ďalšiu úžasnú surovinu. Huby si vhodnou potravinou ako pri redukcii, tak pri udržiavaní hmotnosti. Dajú nášmu telu veľa výživy za málo kalórií. Majú vysoký podiel vody...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...