Čierna šošovica je označovaná aj ako strukovinový kaviár. Chuťovo pripomína orechy alebo kaštany. Páči sa mi na nej, že po uvarení nemení svoju štruktúru, ostáva pevná a lesklá. Ja ju často používam...
Keď hľadáte variant zdravej, chutnej a veľmi jednoduchej nátierky, vyskúšajte môj tip z hnedej šošovice. Hnedá šošovica je zo strukovín najbohatšia na obsah bielkovín, obsahuje viac vápnika ako obilniny a viac železa ako špenát. Výborne zasýti, je nízkotučná a obsahuje minimum kalórií. Jednoducho ideálna pri chudnutí, budovaní svalovej hmoty, aj udržiavaní hmotnosti. Okrem toho paštéta chutí naozaj úžasne.
Ingrediencie
Mrkvu varíme 15 min. do mäkka. Do mixéra dáme uvarenú mrkvu, šošovicu, tahini pastu, olivový olej, šťavu z citróna, cesnak a soľ. Všetko spolu vymixujeme na hladký krém.
Paštétu servírujeme v malých miskách alebo na chlebíku posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Ďalší môj obľubený veľkonočný recept je mrkvový hummus. Kombinácia mrkvy s cícerom a cesnakom je výborná. Najradšej ju mám v kombinácii s ražnou hriankou na sviatočné raňajky. Takto pripravená...