Ďalšími jednoduchými raňajkami je mandeláda. Mandle, slnečnicové semienka a ovocie sú chutná a zároveň výživná kombinácia. Druhy ovocia môžete striedať podľa ročného obdobia. V mojich mandeládach dosť...
Jabĺčko s orechami je taká moja zimná klasika. Opečené orechy s troškou agávového sirupu spravia z jablka sviatočnú pochúťku. Robievam si ho dokonca aj ako vianočný dezert. Chutí a voní ako jablková štrúdľa od babičky.
5 min.
5 min.
1 porcia
Ingrediencie
1 ks
jablko (menšie)
30 g
vlašské orechy
5 g
mandľové lupienky
1 ČL
kokosový olej
1 PL
agávový sirup
škorica na ozdobenie
Jablko nakrájame na tenké mesiačiky a na rozohriatej panvici s kokosovým olejom ich opečieme z oboch strán do zlata. V druhej panvici krátko opečieme orechy na sucho, pridáme agávový sirup a mandľové lupienky. Na tanier poukladáme opečené jablkové mesiačiky a posypeme orechami. Na záver poprášime škoricou.
Podobné recepty
Banánový chlebík je výborný víkendový variant na zdravé raňajky alebo dezert po obede. Okrem toho, že si celá rodina na ňom pochutí, vyvarujeme sa tak víkendovým zhrešeniam vo forme zmrzliny, zákuskov...