Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...
Bežná slovenská klasika hlavne počas leta. Priznám sa však, že ma rodina donúti urobiť ju aj počas zimy.
Pokiaľ nemáte problém s trávením paradajok, môžete si porciu plnenej papriky dopriať bez výčitiek.
1 porcia obsahuje všetky makroživiny. Ak chceme udržať kalorickú vyváženosť, nedávajme si k nej už chleba.
V mäsovej hmote je už obsiahnutá ryža a to nám vzhľadom na množstvo škrobu v 1 porcii úplne stačí.
Ingrediencie
Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Mäso pomelieme. Zmiešame s ryžou, vajíčkom, soľou a korením. Papriku vykrojíme a zvnútra vyčistíme. Naplníme mäsovou zmesou a zo zvyšku urobíme guličky. Do hrnca nalejeme pasírované paradajky. Pridáme paradajkový pretlak a 0,5 l vody. Ochutíme 1 PL soli a 2 PL trstinovým cukrom. Keď zmes zovrie, pridáme naplnené papriky a guľky. Varíme spolu s bobkovým listom cca 50 min.
Podobné recepty
Toto je výborné jedlo na každý deň. Príprava je veľmi jednoduchá, nevyžaduje si hodiny trávené v kuchyni. Tieto morčacie rolky sa dajú pripraviť s rôznymi prílohami. Okrem tejto zeleninovej omáčky...