Ak chceme svoj deň začať zdravo a s úsmevom, určite nám k tomu dopomôžu vyvážené raňajky. Raňajky by nás nemali príliš zaťažiť, ale dodať nám tú správnu energiu v podobe proteínov, zdravých tukov...
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina, takže ju môžu konzumovať aj ľudia s citlivosťou alebo alergiou na lepok.
Pohánka obsahuje kyselinu linolovú, ktorá pomáha znižovať cholesterol a tuky v krvi.
Pohánka je bohatá na antioxidanty, ktoré fungujú ako prevencia proti srdcovocievnym ochoreniam, vysokému tlaku a kŕčovým žilám.
Pohánka čo sa týka využitia v kuchyni je všetstranná obilnina, výborne sa hodí do ranných kaší, šalátov alebo ako príloha k hydine, rybe či strukovine.
Môj tip: Moja obľúbená ranná kaša s pohánkou a mandľami. Pripraviť sa dá s rôznymi druhmi orechov a ovocia a tak ju môžete mať vždy inú.
Ingrediencie
Pohánku s mandľovými lupienkami, škoricou a nakrájaným jabĺčkom zalejeme vodou a varíme cca 6-8 min. Preložíme do misky a ozdobíme nakrájanými jahodami.
Podobné recepty
Kto z nás nemá rád makové šúlance alebo slivkové gule? Mak obsahuje niekoľko násobne viac vápnika ako mlieko. Len škoda, že väčšinou ho jeme v kombinácii s množstvom cukru a múky. Toto je výborný...