Príprava tohoto obeda mi trvala presne 15 minút. Výhodou, je, že sa dá konzumovať aj studený, takže ho netreba zohrievať. Černice sú ako výborný výživný dezert, taká sladká odmena za jedlom.
Pohánku som si veľmi obľúbila pre jej všestranné využitie, môžem ju pripraviť na sladko ako kašu alebo na slano ako prílohu či šalát. Má orieškovú chuť a aj chuťovo je pre mňa príjemným oživením jedálnička.
Je to prirodzene bezlepková potravina a veľa ľudí má v dnešnej dobe na lepok zvýšenú citlivosť. Avšak aj keď nie sme citlivý, je fajn zaradiť do jedálnička aj takéto varianty príloh ako príjemnú zmenu a odľahčenie pre naše trávenie.
Pohánka obsahuje antioxidant rutín, ktorý pomáha zvyšovať našu imunitu a prispieva k zdravému fungovaniu ciev.
Ingrediencie
Pohánku umyjeme a varíme so štipkou soli na miernom ohni 10 min., odstavíme z ohňa, prikryjeme a necháme ešte pod pokrievkou odstáť. Zatiaľ si pokrájame uhorku a papriku na kúsky, petržlenovú vňať posekáme. V mise zmiešame vychladnutú pohánku so zeleninou, citrónovou šťavou, olivovým olejom a dochutíme troškou soli podľa chuti.
Vo faze očista tela: Šalát pripravte bez použia oleja.
Podobné recepty
Pravá letná bryndza vyrobená z ovčieho mlieka je plná probiotických baktérií. Jeden gram obsahuje miliardu užitočných baktérií, ktoré sú doslova balzam pre naše črevá. Ja som si obľúbila kombináciu...