Už prichádza sezóna teplých ranných kaší. Dajú sa vyrobiť na množstvo spôsobov a chutí. Ja veľmi rada do kaše pridávam strúhané ovocie, kaša je tak šťavnatejšia, krásne voní a získa výbornú chuť. Na...
O pšene sa hovorí aj ako o bezlepkovom zázraku prírody. Zo všetkých celozrnných potravín je práve pšeno najlepším zdrojom energie.
Má nízky glykemický index, preto je pšeno vhodné pre aktívnych ľudí na udržiavanie a budovanie svalovej hmoty. Má výnimočne vysoký obsah živín, obsahuje vitamíny skupiny B, horčík, vápnik aj železo. V neposlednom rade je kvalitným zdrojom bielkovín.
10 minút
15 minút
2 porcie
Ingrediencie
80 g
pšeno
20 g
chia semienka
600 ml
sójové mlieko
1 PL
med
1/2 ČL
škorica
ľubovolné ovocie (napríklad maliny)
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Pšeno dobre prepláchneme vodou.
- Do hrnca nalejeme 500 ml mlieka a pridáme pšeno a chia semienka.
- Varíme 15 minút na miernom ohni do zmäknutia. Po uvarení prilejeme 100 ml mlieka a necháme odstáť.
- Do hotovej kaše primiešame med a škoricu.
- Podávame s ľubovoľným ovocím.
Všetky suroviny, ktoré som použila, nájdete v dm drogerie (značky dm bio).
Malá miska v tvare srdca, ktorú som použila, je z Zalando-lounge.sk
Podobné recepty
Pohánka je prirodzene bezlepková potravina, takže ju môžu konzumovať aj ľudia s citlivosťou alebo alergiou na lepok. Pohánka obsahuje kyselinu linolovú, ktorá pomáha znižovať cholesterol a tuky v krvi...