Raňajková granola jedzBystro

Akonáhle opečieme vločky, orechy a sušené ovocie, vznikne chrumkavá pochúťka, ktorú obľubujú deti aj dospelí. Výhodou je, že si jej môžete urobiť viac a ráno stačí zaliať mliekom alebo jogurtom a raňajky sú na stole. V granole je presný vyvážený pomer bielkovín, sacharidov a tukov. 

Môj tip: Pripravte si granolu na cestovanie a máte tak zdravé raňajky vždy po ruke. Prípadne skúste dať misku granole deťom do školy na desiatu.

15 min.
10 min.
1 porcia

Ingrediencie

50 g
mandle
25 g
ovsené vločky jemné
7 ks
sušené slivky
1 ČL
škorica
1 PL
kokosový olej
1 PL
agávový sirup alebo med

Mandle nasekáme, sušené slivky pokrájame na kúsky. Všetky suroviny dobre spolu premiešame. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre (180C obojstranné pečenie) cca 10 min. (záleží na množstve porcií), pokiaľ granola nezhnedne.

Podobné recepty

Tvarohový fitness koláč s granolou

Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...