Červená repa je typická surovina na jesenné a zimné obdobie. Príroda má všetko dokonale vymyslené. Keď máme menej slnka a príroda oddychuje, na náš tanier pripravila takéto zázraky nabité vitamínmi a...
Trpíte alergiou, intoleranciou alebo chcete proste raz začas zaradiť prirodzene bezlepkovú a bezlaktózovú stravu?Potom mám pre vás výborný tip výživné raňajky bez lepku a laktózy „Quinoa raňajková granola s mandľovým nejogurtom“.
Ingrediencie
Quinoa uvaríme vo vode (zalejeme rovnakým množstvom vody ako dáme quinoa a varíme 15 min, necháme odstáť pod pokrievkou). Mandle nožom nasekáme na menšie kúsky. Trúbu rozohrejeme na 150 C. Na plech dáme pečiaci papier, rozprestrieme na neho granolu, mandle, pokvapkáme kokosovým olejom a agávovým sirupom. Pečieme cca 30 min, pokiaľ granola nezhnedne. Občas premiešame. Po upečení môžeme dochutiť škoricou a premiešať. Keď zmes vychladne, premiestnime ju do nádoby.
Vyvážené raňajky: Ja som granolu skombinovala s mandľovým nejogurtom a černicovo-čučoriedkovým dipom (černice a čučoriedky som spolu vymixovala na hladký krém, vydržia mi tak v chladničke viac dní).
Podobné recepty
O pšene sa hovorí aj ako o bezlepkovom zázraku prírody. Zo všetkých celozrnných potravín je práve pšeno najlepším zdrojom energie. Má nízky glykemický index, preto je pšeno vhodné pre aktívnych ľudí...
Vlašské orechy, keď sa opečú, dostanú zaujímavú chuť, ktorú som využila v ďalšom variante bezlepkovej granole. Okrem orechov som použila ovsené vločky bez obsahu lepku, včelí med a kokosový olej. ja...
Na tieto koláčiky som sa už dlho chystala. V podstate nápad vznikol pri výrobe cookies, lebo milujem makovú plnku. Mak je supervýživná plodina, má vysoký obsah cenného vápnika, fosfor, zinok, mangán...