Kiš je výborný variant pohostenia pre každú príležitosť. Cesto robím z ražnej múky, ktorá je ideálnou alternatívou pšenice. Raž obsahuje o 30% menej lepku ako pšenica a má nízku glykemickú záťaž...
Mne samej chýba niečo dobré na zahryznutie k víkendovému posedeniu. Zväčša mám chuť na niečo slané a chrumkavé. Snažila som sa zložiť také suroviny a vymyslieť pochúťku, ktorá nebude obsahovať veľa tuku a pritom bude mať vyššie percento proteínu. Proteín pomôže dosiahnuť lepšie zasýtenie a tak mi k uspokojeniu stačí menšie množstvo. Okrem toho bielkovín prijímame zväčša málo, preto ak nie sú v kombinácii s tukom, báť sa ich v súvislosti s priberaním nemusíme.
Ingrediencie
Všetky suroviny (okrem na ozdobu) spolu premiešame vo veľkej nádobe. Vznikne lepivá hmota, lyžicou premiestnime na potravinovú fóliu, zabalíme a odložíme do chladničky na pár hodín. Ak chceme tyčinky piecť hneď, odložte na 30 min. do mrazničky. Cesto vyberieme, položíme na dosku na pečenie poprášenú ražnou múkou. Chvíľku s ním pracujeme, vznikne tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme na cca 5 mm. Nožíkom rozkrájame na tyčinky, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme kmínom a soľou. Pečieme 10-15 min. vo vyhriatej rúre na 180C do zlata.
Podobné recepty
Potrebujete pripraviť niečo chutné, zdravé a bez námahy? Muffinky sú vďačný dezert na víkend k poobednej kávičke alebo na raňajky počas týždňa, keď potrebujeme len niečo zobrať do ruky a bežať do...