Slaná ražná palacinka s chrenovou plnkou a údeným lososom

Palacinka na slano môže byť veľmi dobrým oživením každodenného jedálnička. Napríklad raňajky na víkend, keď sa chystáme na celé doobedie von? Aj večera v tejto forme je určite lákavá a poteší aj ostatných členov rodiny. Raž má nízku glykemickú záťaž. Syr a losos doplnia potrebné bielkoviny. Palacinka je výborná aj s bryndzovou plnkou a s opečeným tempehom alebo v malom množstve s pancettou.

20
15
8

Ingrediencie

500 ml
mlieko (cesto)
200 g
ražná celozrnná múka (cesto)
1/2 ČL
bylinková soľ - ja používam dm bio Bylinková morská soľ (cesto)
olivový olej
400 g
krémový syr (plnka)
2 ČL
chren strúhaný
Soľ (plnka)
100 g
údený losos
Čerstvý kôpor
Limetka
  1. Zmiešame suroviny na cesto. Môžeme použiť aj ponorný mixér. Cesto musí byť vláčne a bez hrudiek.
  2. Olivový olej rozohrejme na panvici.
  3. Pripravíme palacinky (1 polievková naberačka cesta = 1 palacinka).
  4. V miske zmiešame krémový syr s chrenom a štipkou soli.
  5. Losos nakrájame na malé kocky.
  6. Palacinku potrieme plnkou, na vrch poukladáme kúsky lososa a posypeme čerstvým kôprom.
  7. Palacinku zavinieme a pred podávaním pokvapkáme limetkovou šťavou.

 

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...