Celozrnný cottage quiche s čiernymi olivami

Quiche je slaný koláč, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti, oslavy a posedenia.

Zaradiť ho môžeme aj do bežného jedálnička.

Ja odporúčam dať si jeden, maximálne dva trojuholníky podľa typu jedla a k nemu pridať misku šalátu alebo grilovanej zeleniny.

Hodí sa na raňajky, obed aj večeru.

20
35
8

Ingrediencie

200 g
celozrnná ražná múka (cesto)
50 g
parmezán (cesto)
1 ks
vajíčko (cesto)
125 g
maslo alebo ghee (cesto)
100 g
pesto (bazalkové alebo zo sušených paradajok - ja používam dm bio pesto basilico alebo rosso) (plnka)
120 g
čierne olivy (plnka)
120 g
čierne olivy - ja používam dm bio kalamon oliven (plnka)
50 g
sušené paradajky - ja používam dm bio na slnku sušené paradajky (plnka)
200 g
cottage biely (plnka)
1 ks
vajíčko (plnka)
  1. Maslo necháme zmäknúť a spojíme ho s ostatnými surovinami na cesto.
  2. Rukami vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do koláčovej formy tak, aby bolo cesto až po okraje.
  3. Pod cesto použijeme papier na pečenie. Cesto dáme piecť na 10 minút do vyhriatej rúry na 180 C(obojstranné pečenie).
  4. Predpečené cesto potrieme pestom.
  5. V miske zmiešame cottage a vajíčko, zmes vylejeme na pesto.
  6. Na vrch dáme olivy a pokrájané sušené paradajky.
  7. Koláč pečieme 30-35 minút v rúre vyhriatej na 180 C (obojstranné pečenie).

Podobné recepty

Moja pizza bez výčitiek

Aj v zdravom stravovaní sa dá jesť takáto krásna chrumkavá pizza. Tento krát som ju skúsila upiecť z prirodzene bezlepkovej múky. Je to mix ryžovej, pohánkovej a kukuričnej múky. Veľmi dobre sa s ňou...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...