Šošovicový šalát

Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne zasýti a vaše telo dostane vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Rukola obsahuje horké látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a tým zabraňujú chuť na sladké. Aby vám šalát chutil, treba sa s ním pohrať a ochutiť ho podľa vlastných preferencií.

10 minút
15 minút
1 porcia

Ingrediencie

150 g/75 g suchá
šošovica
70 g
šalát mix
1/2 ks
avokádo
1 ks
jarná cibuľka
3 ks
na slnku sušené paradajky
6 ks
olivy
1 ČL
talianske bylinky
1 PL
citrónová šťava
1 PL
olivový olej (v kroku očista tela vynechajte)
Soľ
  1. Šošovicu prepláchneme, zalejeme dvojnásobkom vody, pridáme soľ a varíme 15 minút na miernom ohni. Necháme vychladnúť.     
  2. Šalát dobre umyjeme a vysušíme. Avokádo a jarnú cibuľku nakrájame.
  3. Vo väčšej miske pomiešame s nakrájanými na slnku sušenými paradajkami, avokádom, jarnou cibuľkou, olivami, talianskymi bylinkami, olivovým olejom a soľou. Na záver primiešame varenú šošovicu. Ako prílohu môžeme použiť slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami.

Všetky suroviny okrem čerstvej zeleniny som použila z dm drogerie značky dm bio 

Šalát vždy pripravujem vo väčšom množstve, pretože chutí celej rodine.

Zelená šalátová misa, ktorú som použila, je z Zalando-lounge.sk

 

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...