Konečne prišlo obdobie slnka, zelených šalátov a ja hovorím, že zároveň aj dobrej nálady. Čierna šošovica BELUGA je ušľachtilý druh šošovice a môže byť vo vašej kuchyni veľmi dobrou obmenou klasických...
Šalát môže byť taktiež plnohodnotný variant na obed alebo večeru. Avšak nezabudnite na bielkovinu, ktorá by mala tvoriť približne 50% taniera. Takýto šalát výborne zasýti a vaše telo dostane vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Rukola obsahuje horké látky, ktoré pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a tým zabraňujú chuť na sladké. Aby vám šalát chutil, treba sa s ním pohrať a ochutiť ho podľa vlastných preferencií.
Ingrediencie
- Šošovicu prepláchneme, zalejeme dvojnásobkom vody, pridáme soľ a varíme 15 minút na miernom ohni. Necháme vychladnúť.
- Šalát dobre umyjeme a vysušíme. Avokádo a jarnú cibuľku nakrájame.
- Vo väčšej miske pomiešame s nakrájanými na slnku sušenými paradajkami, avokádom, jarnou cibuľkou, olivami, talianskymi bylinkami, olivovým olejom a soľou. Na záver primiešame varenú šošovicu. Ako prílohu môžeme použiť slané krekry so syrom a tekvicovými jadierkami.
Všetky suroviny okrem čerstvej zeleniny som použila z dm drogerie značky dm bio
Šalát vždy pripravujem vo väčšom množstve, pretože chutí celej rodine.
Zelená šalátová misa, ktorú som použila, je z Zalando-lounge.sk
Podobné recepty
Ľahký letný obed alebo večera môže vyzerať aj takto farebne a jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Kombinácia čerstvého šalátu, mrkvy a ovčieho feta syra. Feta syr patrí k mliečnym výrobkom s...