Milujem krémový vanilkový cheesecake a tak som sa pokúsila pripraviť jeho zdravší variant, ktorý si môžem dopriať bez výčitky. Pevný spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granoly, krémový stred tvorí...
Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíte, môžete ho pripraviť na sto spôsobov a chutí. Tento jesenný cheesecake som pripravila s pridaním tekvicového pyré a perníkovým korením. Ihneď vám svojou vôňou pripomenie jeseň, zimu a blížiace sa Vianoce.
Čo sa týka množstva medu, nechám to na vás. Myslite na to, že vždy si med môžete radšej pridať na tanieri.
Ingrediencie
Tekvicu hokaido uvaríme a vymixujeme na pyré (nakrájanú varíme cca 20 min.). Granolu alebo keksy vymixujeme na jemno, pridáme roztopený kokosový olej a premiešame. Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie a kraje vytrieme kokosovým olejom. Vymixované keksy utlačíme na spodok formy a dáme piecť na 10 min. do vyhriatej rúry na 180 C. Vyberieme a chvíľku necháme vychladnúť.
Vo veľkej mise zmiešame tvaroh, jogurt, vychladnuté tekvicové pyré, perníkové korenie, med a vajíčka. Masu nalejeme na predpečené cesto. Pečieme 60-70 min. na 150 C. Keď sú kraje koláča žlté, koláč je hotový. Vypneme rúru, ale koláč necháme cca 60 min. vo vnútri vychladnúť. Potom ho preložíme do chladničky na cca 3-4 hodiny. Na záver koláč posypeme opečenými tekvicovými semiačkami alebo orechami (prípadne podrvenými keksami). Môžete jemne pokvapkať medom.
Podobné recepty
Akonáhle opečieme vločky, orechy a sušené ovocie, vznikne chrumkavá pochúťka, ktorú obľubujú deti aj dospelí. Výhodou je, že si jej môžete urobiť viac a ráno stačí zaliať mliekom alebo jogurtom a...