Teľacie tyčinky s fazuľovými luskami

Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché na prípravu a pritom chutné a lákavé.

Teľacie mäso môžete pripraviť celej rodine. Mám odskúšané, že takto pripravené chutí aj deťom.

15 min.
30 min.

Ingrediencie

120
teľacia sviečkovica
120 g
fazuľové lusky
50 g
celozrnná ryža (v II. a v III. fáze nahraďte ražným chlebom alebo divokou ryžou)
1 PL
olivový olej
soľ

Teľacie mäso nakrájame na pásiky a opečieme ho na olivovom oleji do zlata. V malom hrnci si uvaríme celozrnnú ryžu. Zalejeme ju 2 násobkom vody, osolíme a na miernom ohni dusíme 30 min. Necháme pod pokrievkou odstáť. Fazuľové lusky podusíme v hrnci v malom množstve jemne osolenej vody cca 10 min.

V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...