Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...
Kyslá kapusta sa dá okrem tradičnej silvestrovskej kapustnice využiť aj ako výborná zimná príloha nabitá vitamínmi a minerálmi. Pravidelná konzumácia má ozdravné účinky pre naše telo. Podporuje tvorbu červených krviniek, má protizápalové účinky, pozitívne ovplyvňuje činnosť hrubého čreva, posilňuje imunitný systém, funguje ako prírodné antibiotikum. Kyslá kapusta pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, preto je výbornou potravinou pri redukcii a udržiavaní hmotnosti. Právom sa jej hovorí aj „požierač“ tuku. 100 g kyslej kapusty obsahuje iba 17 kalórií a tak si túto zdravú prílohu nabitú vitamínmi môžete dopriať bez výčitiek.
Ingrediencie
Teľacie mäso nakrájame na plátky, cibuľu opečieme na olivovom oleji, vložíme mäso a dusíme cca 50 min., Mäso vyberieme, šťavu s cibuľou vymixujeme na krém, osolíme podľa potreby a mäso vložíme späť. Cibuľu opečieme a kyslú kapustu (pokrájanú na drobnejšie,) podusíme s rascou cca 30 min. Primiešame soľ a čierne korenie.
Podobné recepty
Určite nie som zástancom vyraďovania mäsa z jedálnička. Práve naopak, odporúčam ho zaradiť pravidelne 3-4 x do týždňa. Mäso miluje celá moja rodina, preto vymýšľam rôzne recepty, ktoré sú jednoduché...