Tofu puding

Sója patrí ku kvalitným zdrojom bielkovín. Obsah vápnika v sóji je 2 x vyššie ako v kravskom mlieku.

Má nízky obsah tuku a cukru a neobsahuje žiadny cholesterol.

Na čo si treba dávať pozor je kvalita, pretože na trhu je množstvo výrobkov z geneticky modifikovanej sóje.

Tu vsádzam na suroviny značky dm bio, ktorých dôverujem.

10 minút
4 porcie

Ingrediencie

400 g
tofu natur dm bio
100 ml
kokosové mlieko dm bio
2 PL
lieskovcová pasta dm bio
100 ml
šťava z agávy zahustená dm bio
2 PL
kakaový prášok dm bio
100 g
jemná horká čokoláda 70% kakaa dm bio
Ozdoba: sušené kokosové chipsy, mrazom sušené maliny dm bio
  1. Pripravíme si všetky suroviny (Foto1_puding)
  2. Tofu vymixujeme s hustou časťou kokosového mlieka 
  3. Roztopíme čokoládu 
  4. Roztopenú čokoládu, kakao, agáve a lieskovcovú pastu pridáme k tofu a spolu vymixujeme do krémovej konzistencie 
  5. Hotový puding preložíme do misiek 
  6. Puding pred servírovaním ozdobíme kokosovými lupienkami a mrazom sušenými malinami

Podobné recepty

Kešu puding s mandľovým maslom a ovocím

Veríte mi, že jedna takáto malá miska nás dokáže zasýtiť na celé doobedie? Ja si kešu puding pripravím na 3 dni a raňajky mám tak hneď pripravené. Nemôžem sa potom vyhovárať, že si ich nestihnem...

Vanilkový chia puding s jahodami

Keď máte 5 minút čas a chcete si pripraviť niečo zdravé na mlsanie alebo na raňajky, chia pudding je výborný variant. Môžete ho mať stále v chladničke a keď dostanete chuť na niečo sladké, máte...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...