Tofu guličky patria k mojim top receptom, pretože každého vždy prekvapí, že z tofu sa dá pripraviť niečo také chutné a výnimočné. Tento recept som otestovala na mojom mužovi a synovi, ktorí tofu veľmi...
Guličky s rôznymi dipmi a na rôzne spôsoby sú moje obľúbené. Milujem na nich, pretože zmenia úplne obyčajné suroviny na zaujímavé a chrumkavé jedlo.
Zoberiem guličku, namočím ju do dipu a pochutnávam si.
Zo surovín najviac používam rôzne druhy strukovín, prípadne tofu a mixujem s rôznymi druhmi zeleniny.
Tieto guličky sú z tofu a cukety. K nim som pripravila dip z červených paprík. Vyskúšajte, príprava je naozaj veľmi jednoduchá.
Ingrediencie
Cuketu nakrájame na jemno a rozložíme na plech na papier na pečenie, pečieme 10 minút, necháme vychladnúť. Cuketu vymixujeme s tofu, primiešame 30 g jemných vločiek, necháme chvíľku nasiaknuť vodu a zhustnúť. Rukami vytvarujeme malé guličky, ktoré obalíme vo vločkách a poukladáme na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút na 200 C (obojstranné pečenie) do zlata. Červenú papriku pečieme na papieri na pečenie cca 20 minút, vymixujeme so soľou a 1/2 ČL olivového oleja na dip a podávame spolu s guličkami.
Podobné recepty
Cícer je úžasná surovina, z ktorej sa dá pripraviť množstvo chutných a zdravých jedál. Má vysoký obsah bielkovín, vlákniny, z minerálov obsahuje železo, zinok a horčík. Výborne zasýti a popritom...