
Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...
Zbožňujem VEGE guľky ako obed do práce, sú ľahko stráviteľné a dajú sa pripraviť na všetky varianty. Sú výbornou obmenou mäsových jedál alebo pre vegetariánov môžu byť plnohodnotným jedlom na každý deň. Ja ich pripravujem z rôznych strukovín, z tofu alebo syra. Tieto sú z hnedej šošovice, ako príloha sa k nim výborne hodí zeleninové pyré (z batátov, z koreňovej zeleniny, hráškové alebo z červenej papriky). Tahini pasta je dobrovoľná surovina, ak ju nedáte, použite 1 PL olivového oleja.
Hnedú šošovicu namočíme na 30 min. a varíme s bobkovým listom a soľou cca 20 min. do mäkka. Šampiňóny pokrájame a orestujeme na troche oleja s 1 strúčikom cesnaku. Vodu aj bobkový list vylejeme, hneď primiešame ovsené vločky a necháme vychladnúť. Primiešame pretlačený cesnak, orestované šampiňóny, rajčinový pretlak, sušené bylinky, tahini pastu, soľ a pomixujeme ponorným mixérom, môžu ostať malé kúsky. Rukami vypracujeme guľky, ktoré v miske obalíme v suchých vločkách. Ukladáme na plech na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 15-20 min. vo vyhriatej rúre na 180 C.
Tofu guličky sú ďalšie z mojich obľúbených rýchlych receptov na ľahké bezmäsité jedlo. Tofu obsahuje 9 g bielkovín na 100 g takže ho môžeme zaraďovať ako plnohodnotný proteín. V 100 g nájdeme iba 4 g...
Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje...