Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...
Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje veľa vlákniny, minerálov, vitamínov a stopových prvkov potrebných pre naše zdravé každodenné fungovanie.
Ingrediencie
Príprava fašírky:
Hlivu a cibuľu nakrájame, opečieme na oleji do zlata a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu, pomleté ovsené vločky, vajíčko, soľ, korenie a pomixujeme ponorným mixérom na hustú kašu. Vypracujeme fašírky, ktoré opečieme z oboch strán na oleji.
Príprava zeleninový dip:
Nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, pasírované paradajky, trochu vody, soľ, oregano a všetko spolu dusíme 15 min. na miernom ohni. Vymixujeme na hustú kašu a podávame s fašírkami.
Podobné recepty
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...