Zeleninová miska môže byť výborný variant na raňajky. V lete, keď máme množstvo čerstvej zeleniny, nás zelenina príjemne osvieži a mozzarella dodá telu potrebné proteíny. Ako prílohu obľubujem ražnú...
Vhodný variant na obed alebo večeru je aj syr. Ja ho často použijem na obed do práce, lebo príprava jedla so syrom je rýchla a jednoduchá.
Veľmi obľubujem zapekanie zeleniny so syrom. Hotové jedlo posypem čerstvými bylinkami a vyvážené jedlo je na svete.
10 min.
30 min.
1 porcia
Ingrediencie
130 g
brokolica
100 g
mozzarella
čerstvá petržlenová vňať
soľ, korenie
Brokolicu krátko naparíme s trochou vody v malom hrnci, poukladáme do zapekačej misky, osolíme a spolu s mozzarellou zapečieme vo vyhriatej rúre na 180 C do zlata. Podávame posypané s petržlenovou vňaťou a poprášené čiernym korením.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
V zime často zeleninové prílohy vynechávame. Letná zelenina sa k nám síce dováža celoročne, ale nechutí ako v lete. Navyše tanier plný studeného šalátu nie je pre nás v zime lákavé jedlo. Určite by...