Zelerové placky s mangovou majonézou a šalotkou

Tento recept vás presvedčí, že zeler môže byť vysoko atraktívna surovina. 

Placky s nízkym obsahom kalórií a pritom chuťovo vynikajúce.

Naozaj mňam. K jedlu si ešte pridajte bielkovinu, aká sa vám hodí. 

Keď potrebujete niečo rýchle, môže to byť mozzarella alebo cottage. 

A ak máte čas, výborné je aj mäsko alebp strukovina.

15 minút
15 minút
2 porcie

Ingrediencie

100 g
zeler
1 ks
stredný zemiak
2 ks
vajíčka
2 PL
bezlepková múka
2 strúčiky
cesnak
1 PL
talianske bylinky
1 ks
šalotka
1 ks
mango
1 PL
ryžový sirup/med/sirup z agáve
1/2 ks
citrón (šťava)
1 dcl
sójová smotana
Soľ, čierne korenie, olivový olej

Príprava:

  1. Placky: Zeler aj zemiak očistíme a postrúhame najemno. Primiešame múku, pretlačený cesnak, bylinky, soľ, čierne korenie a vajíčka. Vznikne cesto na placky, ktoré buď opečieme z každej strany na olivovom oleji, alebo ich rozložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 C do zlata.
  2. Mangová majonéza: Šalotku nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme nakrájané mango a chvíľku podusíme pokiaľ zmäkne. Pridáme ryžový sirup/med/sirup z agáve, citrónovú šťavu, soľ. Vymixujeme ponorným mixérom alebo premiestnime do stolného mixéra.

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...