Tofu je surovina, ktorú nie každý obľubuje. Ja z neho pripravujem guľky alebo takéto placky. Tieto recepty miluje dokonca aj môj muž, ktorý inak tofu naozaj nezje. Kombinujem lahôdkové tofu s...
Tento recept vás presvedčí, že zeler môže byť vysoko atraktívna surovina.
Placky s nízkym obsahom kalórií a pritom chuťovo vynikajúce.
Naozaj mňam. K jedlu si ešte pridajte bielkovinu, aká sa vám hodí.
Keď potrebujete niečo rýchle, môže to byť mozzarella alebo cottage.
A ak máte čas, výborné je aj mäsko alebp strukovina.
15 minút
15 minút
2 porcie
Ingrediencie
100 g
zeler
1 ks
stredný zemiak
2 ks
vajíčka
2 PL
bezlepková múka
2 strúčiky
cesnak
1 PL
talianske bylinky
1 ks
šalotka
1 ks
mango
1 PL
ryžový sirup/med/sirup z agáve
1/2 ks
citrón (šťava)
1 dcl
sójová smotana
Soľ, čierne korenie, olivový olej
Príprava:
- Placky: Zeler aj zemiak očistíme a postrúhame najemno. Primiešame múku, pretlačený cesnak, bylinky, soľ, čierne korenie a vajíčka. Vznikne cesto na placky, ktoré buď opečieme z každej strany na olivovom oleji, alebo ich rozložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 C do zlata.
- Mangová majonéza: Šalotku nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme nakrájané mango a chvíľku podusíme pokiaľ zmäkne. Pridáme ryžový sirup/med/sirup z agáve, citrónovú šťavu, soľ. Vymixujeme ponorným mixérom alebo premiestnime do stolného mixéra.
Podobné recepty
Veľmi jednoduché placky z troch základných surovín, ktoré som doplnila o klíčky. Môžeme použiť ľubovolné klíčky, mungo, reďkovkové, hráškové, z červenej repy,.. a podone. Placky môžu byť výborná...