
Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené...
Určite aj vám ostávajú v kuchyni v dózičkách rôzne suroviny, ktoré je treba minúť. Trocha orechov, maku, kokosu, vločiek, kakaa,...atď. Presne tak vznikla táto bábovka. Vysypala som všetky zbytky do jednej nádoby, zmiešala ich s vajíčkom, práškom do pečiva, mandľovým mliekom a šup do trúby. Suroviny môžete v tomto recepte ľubovoľne obmieňať podľa toho, čo nájdete v dózičkách vy.
Bábovka vo mne evokuje rodinnú pohodu, nedeľu a oddych s najbližšími.
Všetky suroviny (okrem kakaa) zmiešame vo veľkej nádobe, vznikne hustá kaša. Formu na bábovku (ja používam rozkladaciu) vymastíme maslom a vysypeme jemnými vločkami alebo ovsenou múkou. Polovicu cesta nalejeme do formy, do druhej polovice pridáme kakao a pridáme do formy k prvej časti. Bábovku pečieme cca 50-60 min. na 170 C v rozohriatej rúre. Vyskúšajte špáradlom, či je cesto prepečené.
Poleva: Upečenú vychladnutú bábovku som potrela 1 PL kokosový olej + 1 ČL kakao a 1 ČL med a posypala mandľovými lupienkami.
Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené...
Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...