Niekedy mám chuť pripraviť sebe aj deťom netradičné raňajky a upiecť niečo zdravé. Ušetrím tak ranný čas na prípravu raňajok a ešte si aj pochutím bez výčitiek. Ako múku som na banánový chlieb použila...
Bábovka je klasika, ktorá sa pripravuje hádam v každej kuchyni. Preto som si vymyslela zdravý variant, v ktorej som sa vyhla múke a cukru. Múku som vymenila za mandle a ovsené vločky a cukor za sušené ovocie. A tak sa bábovka sa stala aj mojimi obľúbenými raňajkami
Ingrediencie
Všetky suroviny (okrem kakaa) dáme do misy a dobre premiešame. Formu na bábovku dobre vytrieme maslom alebo olejom. Ak máte silikónovú nemusíte. Do formy naleme polovicu pripraveného cesta na bábovku. Do druhej polovice zamiešame 2 ČL kakaa a nalejeme na spodnú vrstvu. Dáme piecť na 180C (obojstranné pečenie) na 45 min. Vyskúšame, či je bábovka upečená. Pichneme do nej vidličku a ak na nej nie je po vytiahnutí mokré cesto, je upečená.
Podobné recepty
Vždy je dobre mať v zálohe zdravú mlsku, ktorá poteší naše chuťové poháriky a neublíži našej postave. Tieto muffiny robievam na víkend. Ja si dám 2 ks na raňajky a ostatné dojedia deti. Nie je v nich...