Špenátový quiche s bryndzou

Veľmi jednoduchý recept na slaný koláč, ktorý sa dá vyrobiť z rôznych surovín. Špenát vieme nahradiť ľubovoľnými druhmi sezónnej zeleniny.

Namiesto bryndze sa hodí aj kozí syr alebo mozzarella. Ja mám tento qiuche veľmi rada k šalátu na obed alebo večeru prípadne môže byť výborný aj ako raňajky.

15 min.
15 + 30 min.
8 porcií (forma na koláč 22 cm)

Ingrediencie

200 g
špaldová múka (cesto)
50 g
parmezán (cesto)
1 ks
vajce
125 g
maslo (cesto)
1 ČL
soľ (cesto
200 g
bryndza (plnka)
200 g
čerstvý špenát (plnka)
2 ks
vajce (plnka)
150 ml
smotana (môže byť rastlinná) (plnka)
2 strúčiky
cesnak (plnka)
20 g
slnečnicové alebo tekvicové semiačka (na posypanie)

Najprv si pripravíme cesto. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme hladké cesto, ktoré vtlačíme do formy až po okraje (ako podklad použijeme papier na pečenie). 

Cesto dáme piecť na 15 min. do vyhriatej rúry na 180 C (obojstranné pečenie), aby bolo cesto pevné a chrumkavé.

Na predpečené cesto dáme špenát (bude ho dosť, tak ho trochu potlačte, spečie sa). Na špenát rovnomerne nalejeme rastlinnú smotanu zmiešanú s 2 vajíčkami. Na vrch rovnomerne poukladáme kúsky bryndze a posypeme semiačkami.

Koláč pečieme 30 min. vo vyhriatej rúre na 180 C (obojstranné pečenie) a necháme dobre vychladnúť pred podávaním.

 

Podobné recepty

Špenát s rajčinami a bryndzou

Keď sledujete moje recepty, viete, že mám rada jednoduché jedlá zložené z pár surovín, byliniek a korenín. Každé jedlo obsahuje kvalitnú bielkovinu, porciu zeleniny a prípadne ovocia. Takéto jedlo je...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...