Polievka ako obed alebo večera je taktiež vhodný a plnohodnotný variant. Podmienkou je, aby obsahovala kvalitnú bielkovinu v dostatočnom pomere s porciou zeleniny. Mojimi obľúbenými sú strukovinové...
Ak sa chcete stravovať vyvážene, nezabúdajte na strukoviny. Strukoviny sú významným zdrojom rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, zinku, horčíka a železa. Ak sa bojíte nafukovania alebo nemáte čas na namáčanie a dlhé varenie, pripravte si červenú šošovicu. Pripravíte si ju veľmi rýchlo, nenafukuje a netreba ju vopred namáčať.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny sa škroby obsiahnuté v strukovinách trávia pomaly a tak nezapríčinia zvýšenie krvného cukru. Preto sú vhodnou potravinou pre diabetikov, pri chudnutí a udržiavaní štíhlej postavy.
Ingrediencie
Červenú šošovicu dájte variť s 1,5 násobnom množstve jemne osolenej vody. Ak máte polenú, stačí variť 6 min. Ak máte celú, varte 12-15 min. Cestoviny uvarte do mäkka (špirálky trvajú 6 min.). Na panvicu dajte fazuľové lusky, pridajte trochu vody a soli a pod pokrievkou poduste 10 min. Keď je šošovica uvarená, vylejte prebytočnú vodu, pridajte 1PL sójovej smotany, kari korenie, nakrájanú bazalku a premiešajte aj s cestovinami. Servírujte s fazuľovými luskami.
Podobné recepty
Vajíčka patria k bielkovanám s navyššom biologickou hodnotou, preto jednoznačne patria k zdravému vyváženému stravovaniu. Naše telo ich dokáže využiť na 100%. Obsahujú všetkých 8 esenciálnych...