
Tvaroh je vysoko hodnotná potravina vhodná pri chudnutí a udržiavaní hmotnosti. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Ja som vyskúšala do tvarohu primiešať vanilkový proteín značky Oriflame...
Aj oslavovať sa dá zdravšie, ak vyberieme tie správne suroviny a pohráme sa s nimi, aby vznikol chuťovo aj nutrične vyvážený dezert. Na tento cheesecake som ako hlavnú surovinu použila nízkotučný tvaroh spolu s jogurtom skyr. Skyr je islandský výrobok, ktorý obsahuje 12% bielkovín a iba 0,5% tuku. Spodok som vyrobila z mojej raňajkovej granole a na osladenie celej torty som použila iba 3 PL medu. Vrch zdobí horká čokoláda 70% kakaa s ovocím.
Cesto: Granolu vymixujeme na jemnejšie a premiešame z roztopeným maslom. Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie a kraje vymastíme maslom. Granolu premiestnime do formy, utlačíme ju a dáme na 10 min. piecť do vyhriatej rúry na 180C.
Krém: Všetky suroviny spolu dobre premiešame. Vznikne hustý krém, ktorý vylejeme na vychladnuté cesto a pečieme 50-60 min. vo vyhriatej rúre na 150 C pokiaľ sú kraje zlatej farby. Rúru vypneme a koláč v nej necháme 60 min. odpočívať.
Poleva: Čokoládu nalámeme, zalejeme šľahačkou a varíme v malom hrnci pokiaľ sa čokoláda neroztopí. Vznikne hustý krém, necháme ho chvíľu vychladnúť. Nalejeme ho na vrch torty a rovnomerne ho rozotrieme. Tortu ozdobíme ľubovoľným ovocím. Môžeme poprášiť strúhanou horkou čokoládou.
Recept na raňajkovú granolu nájdete na: https://www.zuzanaliskova.sk/ranajkova-granola-jedzbystro
Tvaroh je vysoko hodnotná potravina vhodná pri chudnutí a udržiavaní hmotnosti. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Ja som vyskúšala do tvarohu primiešať vanilkový proteín značky Oriflame...
Americký koláč cheesecake si veľmi rýchlo našiel fanúšikov aj medzi slovákmi. Je zložený prevažne z tvarohu, preto sa hodí aj do zdravej fitness kuchyne. Podľa toho, ako ho ochutíte, môžete ho...