Cviklové burrito s trhaným mäsom a mangovým dipom

Jedinečná kombinácia chutí na zdravý obed či večeru (bez lepku, laktózy, kazeínu)

Ak hľadáš originálne a zdravé jedlo, toto cviklové burrito s trhaným mäsom a mangovým dipom ťa dostane! Sladkastá cviklová placka, šťavnaté trhané bravčové a osviežujúci mangový dip vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Toto jedlo je navyše bez lepku, laktózy a kazeínu, takže si ho môžu vychutnať aj tí, ktorí sa vyhýbajú týmto zložkám.

cviklové burrito
10 min.
2 h
4

Ingrediencie

4
cviklová placka (100% zelenina)
300g
bravčové stehno (orech)
2 PL
kokosová smotana
20g
mix zeleného šalátu
1
mango (zrelé)
Soľ, čierne korenie, chilli
Vegánska posýpka (drvené oriešky, výživné droždie, semienka)

Postup:

Príprava trhaného mäsa

  1. Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici.
  2. Preložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 160 °C asi 2 hodiny.
  3. Po upečení ho natrháme na vlákna a premiešame s výpekom.

Mangový dip

  1. Mango ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme s kokosovou smotanou.
  2. Dochutíme soľou a chilli.

Zloženie burrita

  1. Na cviklovú placku dáme šalát, trhané mäso a polejeme dipom.
  2. Posypeme vegánskou posýpkou, zrolujeme a krátko opečieme na panvici.

 

💡 Tip: Burrito chutí skvele aj studené – ideálne na cesty! 🚗

 

Výživové hodnoty (1 porcia = 242 g):

  • Energia: 228 kcal
  • Bielkoviny: 19 g
  • Sacharidy: 18 g
  • Tuky: 9 g

Podobné recepty

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...