Cottage syr je taktiež výbornou variantou bielkoviny. Patrí k syrom s prirodzene nízkym obsahom tuku, preto sa zaraďuje pri redukcii hmotnosti hneď od začiatku. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah...
Mám rada recepty, ktoré môžem použiť na viac spôsobov. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako zálievku na šalát, ako zeleninovú prílohu k mäsu alebo syrom, ako omáčku na strukovinové cestoviny a k večernému posedeniu sa výborne hodí so zeleninovými tyčinkami.
Variant s proteínom: Ak chceme z dipu urobiť vyvážené jedlo, môžeme ho doplniť o neochutený proteín. Mojím obľúbeným je Protein Blend Wellness by Oriflame.
Ingrediencie
Papriku očistíme a rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme cca 20 minút pokiaľ začne paprika hnednúť na okrajoch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom s cesnakom (kto nemá rád cesnak alebo mu je po ňom ťažko, môže vynechať), soľou, ľubovoľnými bylinkami a s olivovým olejom. Podávame na rôzne spôsoby.
Podobné recepty
Baklažán je ovocie, ale vďaka svojmu využitiu v kuchyni ho zaraďujeme medzi zeleninu. Jedlu dodá jedinečnú chuť, preto má v mojej kuchyni stále miesto. Rada z neho robievam zeleninovú omáčku...