Dip z červenej papriky

Mám rada recepty, ktoré môžem použiť na viac spôsobov. Keď si pripravím takýto dip vo väčšom množstve, viem si ho dať na chlebík ako pomazánku, ako zálievku na šalát, ako zeleninovú prílohu k mäsu alebo syrom, ako omáčku na strukovinové cestoviny a k večernému posedeniu sa výborne hodí so zeleninovými tyčinkami. 

Variant s proteínom: Ak chceme z dipu urobiť vyvážené jedlo, môžeme ho doplniť o neochutený proteín. Mojím obľúbeným je Protein Blend Wellness by Oriflame.

10 min.
20 min.
6 - 8 porcií

Ingrediencie

2 ks
červená paprika
1/2 strúčik (ľubovoľné)
cesnak
1 PL
olivový olej
soľ, korenie, ľubovoľné bylinky (hodí sa oregano, bazalka)
1 PL
ľubovoľné - neochutený proteín - môj obľúbený je Protein Blend Wellness by Oriflame

Papriku očistíme a rozložíme na plech na papier na pečenie. Pečieme cca 20 minút pokiaľ začne paprika hnednúť na okrajoch. Vyberieme a necháme vychladnúť. Papriku rozmixujeme ponorným mixérom s cesnakom (kto nemá rád cesnak alebo mu je po ňom ťažko, môže vynechať), soľou, ľubovoľnými bylinkami a s olivovým olejom. Podávame na rôzne spôsoby.

Podobné recepty

Cottage dip s avokádom

Cottage syr je taktiež výbornou variantou bielkoviny. Patrí k syrom s prirodzene nízkym obsahom tuku, preto sa zaraďuje pri redukcii hmotnosti hneď od začiatku. Má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...