Prečo jesť naklíčené zrná? V naklíčených zrnách je mnohonásobne viac výživných látok, enzýmov a vitamínov ako v celom zrne. Klíčenie naštartuje v zrne chemické reakcie, ktoré aktivujú enzýmy. Tie...
Edamame sú nezrelé sójové bôby, ktoré sú výbornou náhradou živočíšnych bielkovín.
Obsahujú vysoký obsah bielkovín, majú nízky obsah tuku a sacharidov.
Obsahujú antioxidanty a sú bohatým zdrojom vlákniny. Takže, ak dbáme o svoje zdravie a krivky, sú vhodnou potravinou.
Sú vhodné pri nízkosacharidovom stravovaní, pri cukrovke, na reguláciu cholesterolu a upravenie lipidového profilu.
Ja mám edamame veľmi rada. Sú veľmi chutné a naozaj veľmi jednoduché na prípravu. Ja pri kombináciách veľmi nevymýšľam, mám rada jednoduchosť, ako pri tomto recepte.
Ingrediencie
Mrazené edamame pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a na panvici opečenie. Sú predvarené, preto netreba dlhú prípravu. Teplom sa rozmrazia a potom opečú do zlata. Baby mrkvu a cuketu podusíme rovnako ako edamame. Ryžu uvaríme podľa typu, aký pripravujeme. Kokosovú smotanu vymixujeme s rašidovým maslom a soľou na krém, ktorým polejeme edamame už na tanieri. Na dochutenie sa hodí čerstvý koriander alebo petržlenová vňať.
POZNÁMKA v kroku očista tela vynechajte omáčku zo sójovej smotany a arašidov.
Podobné recepty
Tempeh je tradičný sójový produkt pôvodom z Indonézie. Vyrába sa prirodzeným fermetovaním sójových bôbov. Fermentácia resp. kvasenie potravín je známe už od pradávna. Konzumácia fermentovaných...