Fašírky z červenej šošovice

Červená šošovica je ďalšia výborná surovina, ktorá dopomôže k štíhlym krivkám. Neobsahuje skoro žiadny tuk, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje železo, zinok, vápnik a fosfor. Je výbornou alternatívou mäsa na ľahšie dni. Jej veľkou výhodou je jednoduchá, rýchla príprava a široké využitie. 

Môj dnešný tip: Pripravte si fašírky z červenej šošovice, ktoré môžete kombinovať z rôznymi zeleninovými prílohami. Na obrázku omáčka z petržlenu a šampiónov.

30 min.
20 min. - 25 min.
2 porcie

Ingrediencie

120 g
červená šošovica (v suchom stave)
50 g
mleté ovsené vločky
1 ks
vajíčko
1 ČL
horčicové semiačka
1 ČL
horčica
1 strúčik
pretlačený cesnak
1 PL
posekané ľubovoľné bylinky mix (petržlenová vňať, pažítka)
Soľ, čierne korenie
olej
100 g
šampióny (na omáčku)
100 g
petržlen (na omáčku)
50 g
cibuľa
Soľ, provensálske bylinky mix
olej

Šošovicu zalejeme dvojnásobkom vody a varíme cca 10 min. do mäkka. Necháme vychladnúť a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami na fašírky. Vznikne hustá kaša. Na plech rozprestrieme papier na pečenie. Rukami tvarujeme malé placky, ktoré poukladáme na plech. Placky pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 20 min. do vyhriatej rúry na 180 C do zlata.

Suroviny na omáčku pokrájame na malé kúsky. Na oleji všetko podusíme, vymixujeme na hustý krém a podávame s plackami.

Podobné recepty

Fašírky z hlivy so zeleninovým dipom

Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...