Hliva určite právom patrí do zdravého jedálnička, ja ju zaraďujem medzi top liečivé potraviny. Obsahuje imunoglukán s názvom „pleuran“, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Okrem toho hliva obsahuje...
Červená šošovica je ďalšia výborná surovina, ktorá dopomôže k štíhlym krivkám. Neobsahuje skoro žiadny tuk, má vysoký obsah bielkovín, obsahuje železo, zinok, vápnik a fosfor. Je výbornou alternatívou mäsa na ľahšie dni. Jej veľkou výhodou je jednoduchá, rýchla príprava a široké využitie.
Môj dnešný tip: Pripravte si fašírky z červenej šošovice, ktoré môžete kombinovať z rôznymi zeleninovými prílohami. Na obrázku omáčka z petržlenu a šampiónov.
Ingrediencie
Šošovicu zalejeme dvojnásobkom vody a varíme cca 10 min. do mäkka. Necháme vychladnúť a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami na fašírky. Vznikne hustá kaša. Na plech rozprestrieme papier na pečenie. Rukami tvarujeme malé placky, ktoré poukladáme na plech. Placky pokvapkáme olejom a dáme piecť na cca 20 min. do vyhriatej rúry na 180 C do zlata.
Suroviny na omáčku pokrájame na malé kúsky. Na oleji všetko podusíme, vymixujeme na hustý krém a podávame s plackami.
Podobné recepty
Tekvica hokaido je typická jesenná a zimná zelenina. Je to veľmi obľúbený druh tekvice pre jej krémovú konzistenciu a sladkú chuť. Je univerzálna, používa sa do slaných aj do sladkých receptov. Je...