Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.
Priznám sa, že hliva ustricová bola pre mňa veľkým prekvapením. Prvý krát som ju išla pripravovať z nedôverou, že mi nebude chutiť. Dôležité je ju správne dochutiť. Ja som si obľúbila prísadu kari korenie, ktorá mi k hlive chuťovo zapadá.
Ingrediencie
Šampióny, hlivu, mrkvu a cibuľu nakrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu, vložíme všetky suroviny a opekáme cca 10-15 minút do zlata. Na záver pridáme soľ a ľubovolné koreniny a bylinky. Podávame s ražným chlebom s ražnou cestovinou.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina pri...