Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov...
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Polysacharid beta-glukán obsiahnutý v hlive sa v medicíne využíva nielen na prevenciu, ale aj na liečbu rôznych ochorení.
Ingrediencie
Hlivu a šampióny nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji. Pridáme hlivu a šampióny, soľ a korenie, dusíme cca 15 min pokiaľ sa nevyparí voda a nezhnednú. Na záver pridáme 2 PL sójovej smotany, kari korenie a chilli podľa chuti (ostré alebo jemné).
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Podobné recepty
Hliva ustricová patrí k mojim top zdravým potravinám. Obsahuje betaglukán, teda polysacharid, ktorý pomáha posilniť našu imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. V lekárni nájdete doplnky výživy s...