Máme tu jeseň a zároveň ideálny čas na zber húb. Aj keď nepatríte k vášnivým hubárom, vyhľadajte overený zdroj a uvarte si chutné a výživné jedlá s vôňou jesene. Je známe, že huby sú ťažké na žalúdok...
Hliva ustricová patrí k mojim top zdravým potravinám. Obsahuje betaglukán, teda polysacharid, ktorý pomáha posilniť našu imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. V lekárni nájdete doplnky výživy s obsahom sušenej hlivy ustricovej, avšak prečo si nepripraviť jedlo z čerstvej potraviny. Hliva má úžasnú hríbovú chuť a vôňu a v kuchyni sa z nej dá vyčarovať naozaj množstvo výnimočných jedál.
Recepty a inšpirácie, čo všetko sa dá z hlivy pripraviť nájdete na mojej stránke.
Môj dnešný tip: Pripravte si guláš trochu netradične z hlivy a šampiónov.
Ingrediencie
Hlivu, šampióny a cibuľu nakrájame. Olivový olej rozohrejeme, opečieme cibuľu, pridáme hlivu, šampióny a chvíľu opekáme pokiaľ hríby pustia šťavu. Pridáme 2 dcl vody, bobkový list, majoránku, údenú papriku, soľ, korenie, privedieme do varu a na miernom ohni varíme cca 30 min. do mäkka. Podávame ozdobené s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Hliva ustricová je jedna z najzdravších húb na našom trhu. Obsahuje betaglukán, ktorý pomáha zlepšiť imunitu a bojovať proti baktériám a vírusom. Okrem zdravotných benefitov je hliva top potravina pri...