
Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...
Ešte náš čaká pár chladných dní a tak nám prirodzene chutia jedlá, ktoré ohrievajú naše telo a dodajú nám energiu počas zimného obdobia. Typickými zimnými kombináciami je červené mäso s hríbmi. Ja som zástancom vyváženého stravovania a červené mäso odporúčam zaradiť 1 až 2 x týždenne. Červené mäso má vysoký obsah bielkovín, železa, zinku a vitamínu B12. Práve v tomto období nám tak pomôže posilniť imunitu a bojovať proti jarnej únave. Ako prílohu môžeme zvoliť celozrnnú ryžu prípadne kúsok čerstvého ražného chleba.
Mäso, šampiňóny a cibuľu pokrájame. Sušené dubáky zalejeme 2 dcl horúcej vody. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mäso a chvíľu ho podusíme, aby sa uzavrelo. Pridáme šampiňóny, paradajkový pretlak, bobkový list, dubáky aj s vodou a počkáme pokiaľ začne mäso vrieť. Dusíme buď v tlakovom hrnci 90 min. alebo klasicky 2 hodiny na miernom ohni. Keď je mäso uvarené pridáme soľ a korenie podľa chuti. K mäsu sa výborne hodí nasekané čerstvé chilli a ako príloha celozrnná ryža.
Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...
Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a...