Hovädzie ragú je výborný tip, ak potrebujete uvariť chutné jedlo pre celú rodinu vrátane detí. Ja ho vždy uvarím vo väčšom množstve. Rodine naservírujem chutný obed alebo večeru a ja si časť odoberiem...
Ešte náš čaká pár chladných dní a tak nám prirodzene chutia jedlá, ktoré ohrievajú naše telo a dodajú nám energiu počas zimného obdobia. Typickými zimnými kombináciami je červené mäso s hríbmi. Ja som zástancom vyváženého stravovania a červené mäso odporúčam zaradiť 1 až 2 x týždenne. Červené mäso má vysoký obsah bielkovín, železa, zinku a vitamínu B12. Práve v tomto období nám tak pomôže posilniť imunitu a bojovať proti jarnej únave. Ako prílohu môžeme zvoliť celozrnnú ryžu prípadne kúsok čerstvého ražného chleba.
Ingrediencie
Mäso, šampiňóny a cibuľu pokrájame. Sušené dubáky zalejeme 2 dcl horúcej vody. Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme mäso a chvíľu ho podusíme, aby sa uzavrelo. Pridáme šampiňóny, paradajkový pretlak, bobkový list, dubáky aj s vodou a počkáme pokiaľ začne mäso vrieť. Dusíme buď v tlakovom hrnci 90 min. alebo klasicky 2 hodiny na miernom ohni. Keď je mäso uvarené pridáme soľ a korenie podľa chuti. K mäsu sa výborne hodí nasekané čerstvé chilli a ako príloha celozrnná ryža.
Podobné recepty
Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a...