
Teraz pridávam pár receptov bez lepku, pretože veľmi veľa mojich klientov a známych je citlivých na lepok. Pýtajú sa ma, čo variť a ako si pripraviť jedlá z alternatívnych surovín, aby chutili a...
Kel možno nevyzerá až tak lákavo, ale určite právom patrí do zdravého jedálnička. Kel je zelenina s vysokou nutričnou hodnotou, zlepšuje trávenie, čistí črevá a telu dodá množstvo vitamínov a minerálov. Kel vyživuje a regeneruje svaly, preto je výborný pomocník pri budovaní svalovej hmoty. Kel obsahuje najviac vitamínu K zo všetkých druhov zeleniny. Vitamín K pomáha ako prevencia proti osteoporóze a kardiovaskulárnym ochoreniam.
Môj dnešný recept je úplná slovenská klasika. Nie je na ňom nič výnimočné, ale je dobré vidieť, že aj klasické jedlá sa dajú zaradiť do zdravého jedálnička. Samozrejme, ak si k nim nedáme poriadnu múčnu prílohu.
Hovädzie mäso dobre umyte a nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Do hrnca/hlbokej panvice dajte 3PL olivového oleja, na ktorom krátko orestujte plátky mäsa. Cibuľu očistite a rozkrájajte na veľké mesiačiky, ktoré zamiešajte medzi mäso a všetko zalejte paradajkovou šťavou. Pridajte ešte bobkový list a duste na miernom ohni cca 60 min. do mäkka. Soľ pridajte až na záver, keď je mäso hotové (ja dávam 1ČL).
Kel nakrájajte na rezance. V hrnci rozohrejte 3 PL oleja, vložte nakrájaný kel, pridajte 1 ČL soli, 1 ČL kmínu, bobkový list a duste na miernom ohni cca 45 min. pokiaľ kel nezmäkne. Po cca 30 min. dusenia do masy pretlačte 2 strúčiky cesnaku, premiešajte a ďalej duste.
V kroku očista tela: Pripravte bez použitia oleja.
Teraz pridávam pár receptov bez lepku, pretože veľmi veľa mojich klientov a známych je citlivých na lepok. Pýtajú sa ma, čo variť a ako si pripraviť jedlá z alternatívnych surovín, aby chutili a...
Tofu je surovina, ktorú nie každý obľubuje. Ja z neho pripravujem guľky alebo takéto placky. Tieto recepty miluje dokonca aj môj muž, ktorý inak tofu naozaj nezje. Kombinujem lahôdkové tofu s...
Zdravé energetické raňajky obsahujú vyvážený pomer sacharidov s nízkou glykemickou záťažou, hodnotnú bielkovinu a nenasýtené tuky. Či si vyberieme slaný alebo sladký variant raňajok, je otázkou našich...
Viete o tom, že kváskový chlieb má nižšiu glykemickú záťaž ako chlieb s použitím droždia? Keď upečieme chlieb pomocou pridania tradičného kvásku, v procese nastáva mliečne kvasenie. Baktérie...