Chuť dať si poobede niečo sladké a voňavé máme hádam všetci. Aj keď sme sa rozhodli stravovať zdravo alebo pár kíl zredukovať, môžeme si dopriať dezert bez výčitiek. Stačí sa pohrať so surovinami a...
Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco.
Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend.
Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte koláč v rúre a na stole. Ja ho robím z špaldovej múky.
Ak sa stravujete bez laktózy, maslo použite bezlaktózové.
Ingrediencie
Všetky suroviny na cesto (maslo mäkké) zmiešame na doske a vypracujeme cesto. Cesto dáme do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku. jablká očistíme a nastrúhame stačí na hrubo. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 60% a 40%. Časť (60%) rozvaľkáme a vystelieme ňou spodok plechu. Pod cesto použijeme papier na pečenie. Ja si cesto rozvaľkám rovno na papieri a iba ho preložím do plechu. Vystelieme aj kraje do výšky plechu. na spodnú časť rozmiestnime jablká, ktoré poprášime vanilkovým cukrom. Druhú časť cesta (40%) rozvaľkáme a pomocou valčeka premiestnime na koláč. Kraje spojíme rukami a vrch popicháme vidličkou (aby ostalo cesto hladké). Keď nám kúsok cesta ostane, môžeme si koláč ozdobiť napríklad takýmito jabĺčkami alebo inými obrázkami (aké máte doma formičky).
Podobné recepty
Mak obsahuje približne 12 x viac vápnika ako mlieko. Výborne sa hodí do letných koláčov a asi najviac v kombinácii so slivkami. Stále viac ľudí trpí intoleranciami na lepok, laktózu prípadne vajíčka...