Keď je sezóna sliviek, tento koláč si robievam na raňajky. Dám si 2 kúsky s kávičkou a môžem bežať do práce. Nemusím tak ráno nič pripravovať a zároveň viem, že dám môjmu telu zdravý štart. Keďže je...
Chuť dať si poobede niečo sladké a voňavé máme hádam všetci. Aj keď sme sa rozhodli stravovať zdravo alebo pár kíl zredukovať, môžeme si dopriať dezert bez výčitiek. Stačí sa pohrať so surovinami a pripraviť sebe aj celej rodine niečo zdravé na poobedné víkendové mlsanie.
Môj tip: Výroba tohoto koláča je veľmi jednoduchá. Korpus je vyrobený z vločiek a na ňom sú naukladané tenké plátky jabĺk a hrušiek posypané škoricou a orechmi. Dá sa samozrejme vyrobiť z rôznych druhov ovocia podľa sezóny.
Ingrediencie
Vo väčšej nádobe pomiešame vločky, med, 1/4 ČL vanilky a roztopené maslo alebo kokosový olej, vznikne husté cesto. Formu na quiche dobre vymastíme maslom/olejom. Cesto vysypeme do formy, dobre utlačíme, vytvoríme dno a vyššie kraje. Jablká a hrušky očistíme, nakrájame na plátky, ukladáme na cesto najprv jablká, potom hrušky. Pripravíme si posýpku. Na panvici rozohrejeme maslo alebo kokosový olej a na ňom opečieme vločky s posekanými mandľami a škoricou. Koláč pečieme 30 minút na 150 C, vyberieme, poprášime posýpkou a pečieme na 180 C ďalších 20 minút. Keď je koláč hotový, poprášime ho mandľovými lupienkami.
Pri redukcii hmotnosti: Koláč si doprajte 1 x v týždni po obede ako dezert namiesto porcie ovocia.
Podobné recepty
Máte radi sladké raňajky? Tu je môj ďalší recept na sladký raňajkový chlieb z orechov a vločiek. Na mojom blogu nájdete viac variant banánového chleba, dá sa pripraviť na množstvo spôsobov. Na...