Náš jablkový koláč, ktorý pečieme u nás v jedzBystro a vždy sa vypredá do posledného kúska. Je ľahučký, krehký a šťavnatý. Výborne sa hodí ako dezert po jedle alebo medzi jedlom namiesto ovocia...
Jednoduché cesto, ktroré musím povedať, že dokonale nahradí klasické lístkové cesto.
Je jeho ľahšou fit alternatívou.
Ale čo je dôležité, že výbornému jablkovému závinu neuberie na klasickej chuti, práve naopak.
Určite vyskúšajte.
Ingrediencie
1. Zo surovín na cesto vypracujeme (ja rukami, ale môžete použiť aj kuchynský robot) vláčne elastické cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
2. Mleté orechy s 1 PL masla opečieme (3-5 minút) na panvici. Primiešame škoricu na 6 PL kokosového cukru a 1 ČL škorice. Ak máme radi, môže primiešať aj hrozienka. Necháme vychladnúť.
3. Jablká postrúhame na hrubšie.
4. Cesto rozdelíme na 2 časti. 1 časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozmiestnime orechovú zmes (cca 5 cm od okrajov). Na orechy rozmiestnime postrúhané jablká.
5. Cesto najprv zahneme na krajoch a zrulujeme do závinu.
6. Závin opatrne preložíme na plech na papier na pečenie a pečeime vo vyhriatej rúre na 180 C (klasické obojstranné pečenie) 35 min. do zlata. Keď je závin zvrchu hnedý, je hotový.
Podobné recepty
Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco. Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte...