Jablkový závin s jogurtom

Jednoduché cesto, ktroré musím povedať, že dokonale nahradí klasické lístkové cesto.

Je jeho ľahšou fit alternatívou.

Ale čo je dôležité, že výbornému jablkovému závinu neuberie na klasickej chuti, práve naopak.

Určite vyskúšajte.

30 min.
35 min.
12 porcií

Ingrediencie

350 g
špaldová múka (cesto)
150 g
biely jogurt (môže byť aj bez laktózy) (cesto)
1 ks
vajce (cesto)
120 g
maslo (môže byť aj bez laktózy) (cesto)
štipka
soľ (cesto)
6 ks
väčšie jablká (plnka)
6 PL
kokosový cukor (plnka)
1 ČL
škorica (plnka)
1 PL
maslo (môže byť aj bez laktózy) (plnka)
100 g
mleté vlašské orechy (plnka)
1 ks
vajíčko (na potretie)

1. Zo surovín na cesto vypracujeme (ja rukami, ale môžete použiť aj kuchynský robot) vláčne elastické cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky. 

2. Mleté orechy s 1 PL masla opečieme (3-5 minút) na panvici. Primiešame škoricu na 6 PL kokosového cukru a 1 ČL škorice. Ak máme radi, môže primiešať aj hrozienka. Necháme vychladnúť.

3. Jablká postrúhame na hrubšie.

4. Cesto rozdelíme na 2 časti. 1 časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozmiestnime orechovú zmes (cca 5 cm od okrajov). Na orechy rozmiestnime postrúhané jablká. 

5. Cesto najprv zahneme na krajoch a zrulujeme do závinu.

6. Závin opatrne preložíme na plech na papier na pečenie a pečeime vo vyhriatej rúre na 180 C (klasické obojstranné pečenie) 35 min. do zlata. Keď je závin zvrchu hnedý, je hotový.

Podobné recepty

Jablkový koláč jedzBystro bez výčitiek

Náš jablkový koláč, ktorý pečieme u nás v jedzBystro a vždy sa vypredá do posledného kúska. Je ľahučký, krehký a šťavnatý. Výborne sa hodí ako dezert po jedle alebo medzi jedlom namiesto ovocia...

Jablkové pité

Toto je môj rýchly a jednoduchý jablkový koláč, ktorý sa vždy zje a chutí vynikajúco. Môj syn ho miluje a preto ho robím pravidelne cez víkend. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, o pár minút máte...

Pridajte sa do mojej skupiny na Facebooku - Stravovanie bez výčitiek so Zuzanou Líškovou - rady, tipy, recepty...